torstai 1. toukokuuta 2014

Maanantai 28.4.2014, Tiistai 29.4.2014

Maanantain vietin tulityö ja työturvallisuus kurssilla.Kurssilla oli noin 20 ihmistä. Kurssit eivät aivan vastaa meidän suorittamia kursseja Suomessa,mutta ajatus niissä on sama.Suomessa saamamme kurssit olivat erittäin laajat näihin verrattuna sekä käytännön opetusta (esimerkiksi tulen sammutusta) tulityö kurssilla ei Maltalla ole. Oli kuitenkin mukavaa huomata että täällä pyritään kuitenkin jollain lailla opettamaan ja toteuttamaan turvallisuutta ja ennen kaikkea sen eri osia.
    Meillä meni anniinan kanssa vähän aikaa ennen kuin ymmärsimme että kurssit ovat ajatuksestaan samat kuin Suomessa,koska opettajat puhuivat suurimmaksi osaksi maltaa. Opettajat aina aloittivat englanniksi ja yhtäkkiä vaihtoivat maltaksi ja väleissä saattoi tulla englannin sanoja, joten oli erittäin hankala välillä pysyä perässä! Päätin kuitenkin pysyä luokka huoneessa kuuntelemassa,vaikka välillä se olikin mahdotonta. Nämä asiat vain ovat minusta sellaisia mitä et ikinä voi harjoitella liikaa!
     Tiistain olimme vartijakurssilla,ja jos oikein ymmärsin sinulla tuli olla suoritettuna ensiapu-,tulityö-,työturvallisuus- sekä vartijakurssi jotta sinut voidaan hyväksyä vartijaksi. Niin kuin muillakin kursseilla tämänkin kurssin sisältö oli hyvin suppea siihen nähden mitä Suomessa vartijakurssien sisältö on. (Saattoi johtua myös hieman kielimuuristamme opettajien kanssa). Haluaisin kyllä tietää miten muiden erimaalaisten kokeet menivät sillä kurssi sisällöllä!Kursseilla oli hyvin eri ikäisiä ihmisiä, sillä jotkut heistä olivat minun ymmärrykseni mukaan uusimassa todistuksiaan ja jotkut hankkivat ensimmäisiä.
      Nyt kuitenkin jaan vähän kursseilta saamiani tietoja eteenpäin. Maltalla suurin onnettomuuksien aiheuttaja on aurinko. Maltan liikenne on aivan kamala koska kukaan (ei edes poliisi minun mielestäni) noudata minkään näköisiä liikenne sääntöjä. Ja viimeisimpänä, Maltalla korruptio on kuulemma erittäin näkyvää. Maltan pienen koon takia kaikki täällä tuntevat jotenkin toisensa tai jos eivät tunne niin ainakin ovat jollain lailla sukua toisilleen, joten asiat liikkuvat kuin kulovalkea täällä. Esimerkiksi jos olet ajanut kolarin ja onnettomuus on sinun syysi..kaiken järjen mukaan sinä maksat eikö niin? Maltalla se ei välttämättä mene niin jos sinulla on paremmat suhteet esim. alimpaanoikeuteen tai poliisiin. Lahjonta täällä on jonkinlainen tabu, mutta kaikki puhuvat siitä kuitenkin erittäin paljon.
      Keskiviikkona menenkin sitten tutustumaan Lidl;in myymälä vartiointiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti