maanantai 14. huhtikuuta 2014

heippa!

Vähän jäljessä tässä kirjoittamisessa,mutta nyt raportointi 5pv:ltä.Eli torstai ja perjantai olivat melko samanlaisia päiviä työn ja vapaan osilta.Töissä teimme molemmat päivät Anniinan kanssa työsopimuksia käsin ja jatkoimme itse asiassa samaa hommaa tänäänkin (maanantai).Saimme kaikki tänään valmiiksi joten huomenna toivon mukaan jotakin uutta. Töiden jälkeen olin aivan puhki joten torstain ja perjantaiKIN vietin asunnolla ja menin aikaisin nukkumaan.Lauantain vietin kampaajalla.Kampaamossa vietetyt 8h oli yhtä tuskaa ja pakko myöntää että hieman tuli ikävä Suomea.Täällä kaikki on melko hidasta tai ainakin välillä tuntuu siltä. Tässä siis vähän kulttuuri eroa. Täällä työnteko eroaa paljon Suomesta,sillä tämä kulttuuri  ei  ole minusta niin omistautunut työn tekemiseen.Toki on myös poikkeuksia ja jotkut ovat hyvin intensiivisiä työntekijöitä.Selvennän asiaa hieman sillä että esimerkiksi me teemme anniinan kanssa ilman palkkaa hieman ylitöitä,koska haluamme saada työt tehtyä ja olla ylpeitä työpanoksesta,jäljessä yms. Emme tietenkään joka päivä,mutta välillä kun todella itse haluamme jäädä. Matkalaisille työ ei vain ole niin tärkeää että he tekisivät kaikkensa sen eteen.Täällä se on vain työ josta saa rahaa ja vain siksi siellä joutuu käymään,eikä siitä niinkään nautita tai siihen panosteta.Toisaalta ymmärrän koska palkat eivät ole täällä tällä alalla mitään päätä huimaavia.Eli jos jotain täällä olen ainakin oppinut arvostamaan on Suomea. Lauantaina kampaajan jälkeen kävimme Anniinan kanssa pomon Jovanin ja ohjaajamme Lavinian kanssa tutustumassa enimmäkseen toisiimme mutta myös Paccevill:en (yöelämän keskus Maltalla) turvallisuuteen sekä saimme hieman lisätietoa Signal 8 Securityn kohteista siellä ja millainen paikka se on työskennellä.Pomo myös kyseli että millaisista töistä olemme kiinnostuneita ja ehdotti että voisimme jopa joku lauantai mennä tutustumaan  paccevill:essa ovimiesten työskentelyyn! Hyvältä hän tuo kuulostaisi. Mahtavaa että on mahdollisuus kokeilla erilaisia töitä!! Sunnuntaina olimme n.8km kävelyllä rannikolla josta näimme Gozon sekä Cominon. Niinpä taas kului viikko ja tänään maanantaina töissä siis saimme pitkän työurakkamme työ sopimusten kanssa päätökseen ja olo on hyvin autuas :D nyt sitten vain ruokaa ja nukkumaan!

2 kommenttia:

  1. Hienoa Jenna, hyvin kirjoitettu ja pohdiskeltu. Tutustuminen eri työtehtäviin kuulostaa mielenkiintoiselta, odotan jännityksellä kertomuksia niistä.

    Voimia töihin!

    -Ilona

    VastaaPoista
  2. Hei Jenna,

    Olen samaa mieltä kuin Ilona! Onpa mukava lukea pohdiskelua kulttuuriemme eroista. Erittäin positiivista on myös ymmärtää se kuinka hyvässä maassa itse oikein elämme.

    Terkuin Tanja Korteharju
    Hyrian kv-suunnittelija

    VastaaPoista